Успешно лечение на акне чрез холистичен подход – какво да очаквате при записване в програмата

 • Чудите ли се какво представлява холистичният процес на излекуване на кожата ви от акне? 
 • Какво е по-различното спрямо общоприетия стандартен подход към акнето?
 • Подходящ ли е холистичният метод за вас или не е подходящ?

В днешното видео ще ви разкажа накратко какъв е пътят, който трябва да изминете, за да се преборите с акнето си истински, а не само да маскирате проблема!

Да приемем, че сте решили да направите първата стъпка и да посетите безплатната среща, която предлагам – на нея се запознаваме, задавам ви няколко кратки въпроса и преценявам кожата ви. Срещата е важна, защото ми дава яснота, дали Холистичната анти-акне програма е подходяща за вас. 

Да предположим, че вие също сте осъзнали, че тази програма ви дава реален шанс да се справите напълно с акнето си и сега вече се чудите какво следва оттук нататък, какво ще трябва да правите и през какво ще преминете? 

Преди да ви отговоря на тези въпроси, е добре да сте наясно с 3 неща:  

 1. Първо – акнето е много комплексно състояние и почти никога не засяга единствено и само кожата ви;
 2. Второ – резултатът до голяма степен зависи от това, колко сте отдадени на самия процес и каква е готовността ви да правите промени със себе си;
 3. Трето – необходимо е да сте наясно кои са конкретните причини, които могат да бъдат замесени в отключването и задълбочаването на акнето ви. Не е задължително всички тези причини, които след мъничко ще изброя, да присъстват във вашата картина. Но колкото повече от тези причини са в играта, толкова по-дълбок е проблемът.

Какво причинява акне? 

 • Конкретни храни, провокиращи акне
 • Козметична грижа, която е агресивна, изсушаваща и увреждаща кожата ви (сега или преди)
 • Понижена инсулинова чувствителност
 • Неефективна детоксикация на тялото
 • Възпаление и дисбаланс в чревния микробиом
 • Стрес
 • Хормонални нарушения

За част от точките, можете да прочетете повече в блога ми.

Защо обещанията за бързо излекуване на акне са нереалистични и подвеждащи?

Може би знаете, че акнето е едно от най-трудно лечимите кожни възпалителни състояния. Поради тази причина, бих ви подвела, ако ви кажа, че мога да ви помогна бързо да се отървете от акнето си. Това е и причината Холистичната акти-акне програма да продължава 6 месеца. За 6 месеца, чрез фокусирана и целенасочена работа (вътрешна и външна), кожата има възможност значително да се подобри, изчисти и стабилизира, а в много случаи и напълно да се излекува. За този период, тялото получава силен вътрешен тласък към здраве, баланс и хармония.

Работата ни в програмата е насочена не само към външна грижа за кожата, чрез анти-акне протоколи и процедури, но паралелно с това работим и върху реалните причини за появата на акнето. (Тези причини, които споменах преди малко). Това дава възможност, акнето да бъде преодоляно из основи и дългосрочно. Предимството на този подход е, че резултатите са устойчиви във времето. Заради балансирането на тези проблемни сфери, заради устойчивите здравословни навици и практики, които усвоявате, заради това, че научавате всичко, което трябва да знаете за акнето, за да го държите под контрол. 

До момента аз нямам информация в България да е разработена друга подобна Холистична Анти-акне програма, която да разглежда проблема толкова детайлно и да подхожда толкова цялостно към него.

В какво се състои холистичната анти-акне програма?

Програмата е насочена да ви помогне да оздравите кожата си и да я върнете в състояние, близко до това, което е било преди акнето. 

Целта е папули, пустули и болезнени кисти (най-общо казано пъпките) прогресивно да намаляват, кожата ви постепенно да се успокои и рехидратира. Ако има силно омазняване, то да се балансира. Да се редуцира формирането на черните точки, тенът да се избистри, петънцата от стари пъпки и ранички също да намалеят. Целта ни е цялостно лицето да изглежда сияйно и да не се притеснявате да излезете навън без грим.

Много от клиентките ми са ми споделяли точно това – че вече нямат притеснение да говорят лице в лице с други хора и не се срамуват от себе си и от кожата си. 

За да се случи това, имаме немалко работа, която да свършим през следващите 6-месеца. Като вие активно участвате в процеса. Работим и подобряваме определени сфери, които са най-проблемни за вас самите.

Процесът е индивидуален, но най-общо казано правим следното:

 1. Подобряване на храненето ви. Има храни, които влияят зле и провокират акне. Има храни, които помагат кожата да се изчисти от пъпките и тялото да се оздрави, подхрани и балансира. В програмата много детайлно научавате какво представлява правилната анти-акне диета. Хубавото е, че я адаптираме спрямо вашите нужди.
 1. Подобряване процесите на детоксикация на тялото и кожата – тема, която е изключително актуална за абсолютно всеки човек с акне. 
 1. Подобряване на инсулиновата чувствителност – изпитвате вълчи глад за сладко и въглехидрати или имате склонност да преяждате; напълнявате в зоната на корема и трудно губите килограми; разтрепервате се, разгневявате се или мозъкът ви се замъглява, ако проуснете хранене. Всичко това са сигнали, че трябва да се подобри инсулиновата чувствителност, защото хормонът инсулин е свързан с отделянето на андрогенни хормони. Когато е на лице по-висока андрогенна активност, мастните жлези са по-активни, което провокира повече пъпки и влошаване на акнето.
 1. Подобряване здравето на червата и балансиране на микробиома. Защо? Защото огромна част от здравословните проблеми са следствие на възпаления в червата, предизвикани от дисбактериоза. А както знаете, акнето е хронично възпалително състояние.
 1. Естествено балансиране на хормоните. Когато се храните по подходящ начин за вас, помогнали сте на тялото си да се детоксикира успешно, подобрили сте инсулиновата чувствителност и сте подобрили здравето на червата си, вашите хормоните постепенно и съвсем естествено започват да се балансират. А в програмата ще научите кои са хормоните, които най-често са причина за акне. Как да се грижите за хормоналнното си здраве и кога трябва да се обърнете към лекар. 
 1. Преодоляване на стреса. Повечето хора, които имат акне, усещат дали стресът е част от проблема им. Независимо дали причината е физическа или психо-емоционална, стресът задейства не 1, а 3 хормонални реакции, които водят до акне. Тоест стресът задължително трябва да бъде овладян, за да бъде овладяно акнето.
 2. Оздравяване на кожата ви. Важни са няколко ключови фази – защита на епидермалната бариера и pH на кожата; антиоксидантна защита срещу окисляването на себума и запушването на порите; оптимална ексфолиация; борба с възпаленията; балансиране на кожния микробиом. Ще разполагате със специално разработени анти-акне протоколи с конкретни стъпки и продукти и, разбира се, нашето експертно мнение и напътствия.

Как точно се случва всичко това?

За да ви отговоря на този въпрос, ще ви разкажа какви са елементите в самата програма – какво включва тя. 

Обучителна платформа

Един от елементите на програмата е ОБУЧИТЕЛНА ПЛАТФОРМА и всяка моя клиентка получава достъп до нея. Разработих платформата, защото вярвам, че знанието ни дава сила, дава ни свобода и независимост. Когато си наясно откъде идва проблемът ти, дори само това ти носи много повече спокойствие и увереност, че можеш да се справиш. Аз не искам клиентките ми да се чувстват зависими от мен. Аз искам те да имат знанието и да умеят сами да се справят с проблема. 

В обучителната платформа има видео уроци, материали и помагала, изцяло с практическа насоченост и в контекста на акне. Поетапно се отключват уроци, с които вие работите активно.     

Индивидуални консултации

Друг елемент от Холистичната анти-акне програма са нашите ИНДИВИДУАЛНИ КОНСУЛТАЦИИ. Целта на тези консултации е да открием кои са проблемните сфери във вашия конкретен случай и къде е необходимо да се фокусирате; да персонализираме вашата диета, спрямо нуждите на тялото ви в момента; да ви давам препоръки за хранителни добавки, които да включите и които ще подпомагат процеса. Хранителните добавки най-общо казано са пробиотици, витамини или витаминоподобни вещества, аминокиселини, билки, ензими. 

Цветна есенция

На всяка консултацията приготвям и ЦВЕТНА ЕСЕНЦИЯ, която внася повече спокойствие и яснота в стресовото ни ежедневие и емоционалния ни свят.

Анти-акне процедури

Следващ елемент от Холистичната програма, това са АНТИ-АКНЕ ПРОЦЕДУРИТЕ. Те ще помогнат на кожата ви да се изчисти по-бързо от папули, пустули и микрокомедони. Адресира хиперомазняването, хиперкератинизацията и появата на нови пъпки и възпаления. Като стъпка в процедурата присъства ръчната екстракция. Тук е много важно да подчертая, че екстракцията се извършва точно толкова, колкото кожата ви изисква и позволява в конкретната процедура. Целта в никакъв случай не е и не би трябвало да е кожата ви да се травмира и да се възстановява дълго време след процедура. Поради това: 

Първо: анти-акне процедурите при нас се извършват с не каква да е, а със специфична козметика, предназначена за проблемна кожа и акне, която обаче не е агресивна и не предизвиква дълбоко излющване.

Второ: процедурите при нас се извършват от не просто добър козметик, а от козметик, специализиран в работа с акне и проблемна кожа. Това е и вашият консултант, с който можете да уточнявате всички мънички подробности относно домашната ви грижа. 

Ние работим почти 100% с хора с акне и това е и причината да можем сериозно да задълбочим познанията си, да трупаме безценен опит с много страдащи от акне, да сме запознати с малките детайли, които остават скрити за други общопрактикуващи терапевти, козметици, специалисти. 

Затворена facebook група

В Холистичната програма има и ЗАТВОРЕНА FACEBOOK ГРУПА за всички участници. 

Групови онлайн срещи

А от месец ноември 2020 г., за новопостъпилите, добавям още един елемент към програмата – ГРУПОВИ ОНЛАЙН СРЕЩИ. Желанието ми е да има социален елемент, да има по-пълно разбиране и подкрепа не само от мен, но и от всички дами със сходни проблеми, които да си помагат взаимно. Желанието ми е процесът да бъде не просто борба с акнето, а да дава по-дълбоко осъзнаване, повече разбиране. Да създава удовлетвореност и възможност да се извлече максимална полза от целия процес.

Благодарение на всички тези компоненти, програмата е толкова успешна. 

Какво се изисква от вас?

Както вече написах, резултатът до голяма степен зависи от това, колко сте отдадени на самия процес. Каква е готовността ви да внасяте промени. Така че, от вас се изисква да поставите себе си и кожата си измежду основните си приоритети. А именно да отделяте време, за да гледате видео уроците, да правите промени в храненето си, да си готвите, да спазвате анти-акне протоколите за домашна грижа, да присъствате на общите срещи, да идвате на процедурите и консултациите, като цяло да се движите според насоките в програмата.

„ВСЕЛЕНАТА НЕ ИСКА МИСЛИ, ВСЕЛЕНАТА ИСКА ДЕЙСТВИЯ.“

Ако и вие сте като повечето дами, които се обръщат към мен за помощ и сте пробвали какво ли не до момента, без да откриете истинско решение, призовавам ви да действате!

Запишете си час за безплатна среща, за да разберем, дали Холистичната анти-акне програма е подходяща за вас. Ако се окаже подходяща за вас, ще научите за разновидностите на анти-акне програмата и инвестицията по нея.  

Надявам се в тази статия да съм успяла да отговоря на повечето ви въпроси свързани с това, какво представлява Холистичният ми подход в решаването дългосрочно на проблема „акне“. 

Ако намирате статията за ценна, моля споделете линка с някой, който има нужда да се запознае с нея, също като вас. 

6 Comments

 • Здравейте,
  Имам дъщеря на 13г, която се бори с акнето от около 2 години, с петна по лицето.
  Посещава козметик, ползвала е всякаква медицинска козметика, но резултата голям няма.
  От около 2 месеца има вече и цикъл.

  Venislava Romanska
  Posted 01/12/2020 at 17:46
  • Здравейте, Венислава.
   Заповядайте с вашата дъщеря в кабинета ми, за да обсъдим какъв може да е проблемът и защо до момента голям резултат няма.
   Последвайте линка за безплатна среща в края на статията.

   Поздрави,
   Ивайла

   Ivayla Yankova
   Posted 01/12/2020 at 18:11
 • Здравейте 🙂
  Имам въпрос за почистването на лице със зелен чай. Виждам, че го препоръчвате, а и аз съм много доволна от него.
  А именно – след като направя запарката колко време може да се ползва? И може ли да се съхранява в шише в банята (на сухо място), или трябва задължително да е в хладилник?

  Благодаря и хубав уикенд 🙂

  Боряна
  Posted 20/02/2021 at 17:31
  • Здравейте, Боряна.
   По-скоро възприемете тази запарка като тоник, а не като почистващ продукт. Много се радвам, че сте доволна и виждате ползи.
   На всеки 5-6 дни е добре да се подновява. Съхраненявайте обаче в хладилник. Ако държите на стайна Т, трябва да го правите по-често.

   Поздрави,
   Ивайла

   Ивайла Янкова
   Posted 21/02/2021 at 09:55
 • Здравейте, от дете страдам от акне до някъде успявам да го увладявам, но вече съм на 33г и забелязвам, че силно се изривам малко преди цикъл или от стрес също, какво бихте ми препоъчали, з да излез а от този кошмар?

  Сийка Симеонова Михайлова
  Posted 05/06/2023 at 14:44
  • Здравейте, Сийка.
   Щом пишете под тази публикация, предполагам, че сте изгледали видеото и имате разбирането колко много фактори участват в патогенезата на акнето. Не съм в състояние да вид дам съвет в едно изречение, които да ви реши проблема. Никой не би могъл да ви даде такъв съвет. Попаднали сте в блог с насоченост изцяло към лечението на акне – изчетете информацията, която смятате, че е подходяща за вас и ако прецените се свържете с мен.

   Поздрави,
   Ивайла

   Ивайла Янкова
   Posted 05/06/2023 at 14:53

Leave a comment