Какво да направите, ако ви се налага да носите предпазна маска?

Ако по задължение трябва да носите предпазна маска часове наред, може би ви прави впечатление, че кожата ви страда от това.

Възможно е кожата ви да проявява една или няколко от следните реакции е резултат от използването на предпазна маска:

  • Изглежда по-неспокойна и зачервена от обикновено
  • Появява се ситен обрив
  • Повече комедони от обикновено в долната част на лицето
  • Повърхностни пъпчици (папули или пустули)
  • Дълбоки кисти

Комбинацията между предпазна маска и топло време се отразява негативно дори за здрава кожа, а какво остава за кожа, предразположена към акне, тъй като маските създават благоприятна среда за развитие на бактерии.

Има случаи, в които не можем да влияем на обстоятелствата и далеч по-добре за нас е да насочим вниманието си към това, какво сме в състояние да направим, за да си помогнем.

Как да минимизираме негативното въздействие върху кожата си от носенето на предпазна маска?

#1 Добрата подготовка на кожата е важна

Започнете деня си с маска от суров мед (мед от манука). Ако кожата ви не е чувствителна добавете 1-2 капки е.м. от чаено дърво на 1с.л. мед. Нанесете, оставете за 5-10 или повече минути и отмийте с вода. Повече за медът от манука вижте ТУК.

#2 Оставете кожата да диша

  • Ако е възможно във вашата ситуация, пропуснете грима.
  • Ако ще прекарате голямата част от деня си на закрито, пропуснете слънцезащитния крем.
  • Оставете базовите масла (като жожоба, бадемови и т.н.) и продуктите, които ги съдържат за дните, в които не носите маска.
  • Нанесете единствено лек хидратант, под формата на серум или гел.

#3 Снабдете се с няколко предпазни маски и ги подменяйте често

#4 Освежавайте кожата си със сребърна вода или флорална вода от лавандула

Пригответе си сребърна вода или флорална вода от лавандула (+ няколко капки е.м. от чаено дърво) в шишенце с пулверизатор и всеки път преди да подмените предпазната си маска, освежавайте лицето си. И двата разтвора ще добавят допълнителна антибактериална нотка, без обаче да оставят кожата ви пресушена и без да компрометират хидратацията ѝ.

Сигурна съм, че внедрявайки тези няколко мънички корекции, ще направите кожата си по-устойчива към развитието на бактерии и ще намалите опасността от възпаления и пъпки.

Споделете статията и видеото, ако ги намирате за полезни.

Ако искате да се справите с акнето си и проявявате интерес към моите Холистични Анти-акне програми? Запишете си безплатна среща с мен ТУК.

Leave a comment