Почистване на кожа сутрин? Необходимо ли е?

Почистване на кожа сутрин е основната тема на тази статия. Тук отговаряме на въпроса полезно и необходимо ли е.

Знаете ли, че кожата е изключително интелигентен орган и има способност както да се самопочиства, така и да се самоовлажнява?

Това е и темата на днешната статия/видео – локалната грижа за кожата.

Нека само се замислим, имало ли е в миналото ни безброй специални козметични продукти или процедури, каквито има сега и как тогава жените са поддържали кожите си? Поддържали са ги с много естествени и семпли методи и изобщо грижа.

А какво се случва сега? Повечето от нас нямаме търпение да купим поредният ТОП козметичен продукт, който ще спаси кожата ни, разполагаме с цял шкаф козметика и за нас това е изключително важна и много чувствителна тема. Мажем се с какво ли не и истината е, че много често прекаляваме.

Не съм убедена, че сега имаме по-хубави и по-здрави кожи, в сравнение с жените от миналото ни.

Преди години аз самата използвах професионална, скъпа козметика и се притеснявах какво ще се случи, ако в някакъв момент не мога да си я позволя. И едва, когато оптимизирах домашната си грижа, по начин, по който сега съветвам да го правят и всички мои клиентки, започнах да забелязвам значителна промяна в кожата си.

Знам, че звучи странно и може би в някаква степен нелогично, просто защото сме свикнали да чуваме и ни е втълпено, че без всичките тези специални козметични продукти, кожата ни няма да изглежда добре и няма да е в добро състояние. Уверявам ви – това не е така!

Почистване на кожа сутрин

е едно от нещата, с които със сигурност много жени прекаляват и са убедени, че правят добро за кожата си.

Кожата има нужда да бъде по-старателно почиствана вечер с цел да се премахнат гримът и нечистотиите, които са полепнали по нея през изминалия ден. Да, тази стъпка е важна. Но истината е, че няма никаква основателна причина целият този процес да се повтаря и сутрин.

През нощта, докато спим, единствено може да се е появи лек слой мазнина (себум) при по-мазните проблемни кожи. При по-сухите, този слой може да е съвсем незабележим или да липсва.

Но всъщност, това омазняване НЕ е враг на кожата, а е съвсем естествен начин, тялото да се опита да я рехидратира и да я балансира.

При почистване на кожа или премивайки на кожата всяка сутрин, ние й отнемате възможността естествено да се хидратира, подхрани и балансира.

И независимо дали омазняването е повече или по-малко, съвсем спокойно можете просто да изберете една от следните 3 опции:

1. Да обтриете кожата си с тампон, напоен с тоник със зелен чай.

2. Да намажете кожата си с тънък слой мед от манука за 3-4 минути, докато си миете зъбите и след това да изплакнете с вода.

3. Просто да се наплискате с вода.

И това, уверявам ви, е напълно достатъчно! 

Генералният ми съвет е: НЕ използвайте сутрин стандартните почистващи пяни, гелове, мицеларни води.

В тази стъпка няма никакъв смисъл и истината е, че дори вреди на кожата ви.

Пробвайте този естествен подход и съм сигурна, че ще останете изненадани от резултата!

Ще ми бъде интересно и да ми споделите как почиствате кожата си сутрин. Дали сте опитвали маска от манука мед и изобщо как ви се струва този съвет и съгласни ли сте с мен?

Вече могат да бъдат записвани и ОНЛАЙН БЕЗПЛАТНИ СРЕЩИ С МЕН.

Ако се чудите дали да се включите в моята Анти-акне програма, ще се радвам да обсъдим по-обстойно вашата ситуация.

Попълнете РЕГИСТРАЦИОННАТА ФОРМА и ще получите повече информация за последващата ни среща.

Пожелавам ви спокоен и прекрасен ден!

1 Comment

  • Благодаря за ценната информация. Досега съм третирала кожата си сутрин с почистващ тоник. Ще сменя подхода си 🙂

    Таня
    Posted 18/04/2020 at 07:16

Leave a comment