• Фон дьо тенът може ли да влоши акнето ми? 
  • Мога ли да излекувам акнето си, ако постоянно се гримирам?
  • С какво да прикривам пъпките, ако не трябва да използвам коректор и фон дьо тен?

Само мисълта, че трябва да спрат да се гримират, е тревожна за повечето момичета и жени с акне. 

“Трябва ли да спра да се гримирам?” – това е въпрос, който ми се задава много често.

Ако имате акне, съвсем естествено е да искате да прикриете несъвършенствата на кожата си и да скриете пъпките с грим.

Но може ли гримът да влоши акнето. За съжаление може. Не само, че може, но се случва изключително често използваната декоративна козметика да е причина кожата да продължава да се възпалява, да не може да се изчисти от пъпките и дори на моменти да се влошава. Много жени стигат сами до тази непроятен факт, но не могат да си представят как ще излязат навън без да прикрият пъпките и петната. Истината е, че повечето фон дьо тени, течни или прахообразни, съдържат съставки, или запушващи порите, или влияещи зле на гъбичното акне, дори да пише обратното.  

Ако имате акне, наистина трябва да направите някои промени, свързани с ежедневния си грим. Може би идеята не ви харесва, но вижте тези 5 съвети, приложете ги на практика и съм сигурна, че ще откриете разлика:

1. Течните фон дьо тени запушват порите, възпаляват кожата и влошават акнето.

Много от марките твърдят, че техните продукти са некомедогенни, но истината е, че в състава на повечето са включени масла и други съставки, които могат да действат неблагоприятно при акне. Често проблемната кожа има дисбалансиран кожен микробиом и е силно вероятно да има свръхрастеж на някои гъбички, които могат да се хранят с масла. Ето защо е изключително важно всеки продукт, който слагате върху кожата си, да е добре подбран. Намерете алтернатива.

2. Използвайте МИНЕРАЛЕН прахообразен (пресован) фон дьо тен.

В този тип продукти се използват минерали, които не само че няма да запушат порите ви, но могат да действат лечебно и противовъзпалително.  Минералната козметика може действително да помогне за подобряване състоянието на кожата ви. Освен това, минералите осигуряват естествена слънчева защита. Една съвсем проста корекция в ежедневния ви грима може да предизвика голяма и изненадваща за вас промяна в кожата ви. 

3. Мийте четките и гъбите за грим СЛЕД ВСЯКО ИЗПОЛЗВАНЕ.

Ако не го правите, бактериите се натрупват в тях и познайте какво се случва след това. Точно така, разнасят се лесно и кожата ви пламва още повече. Не през ден или два, а след всяко ползване!

4. Тоник със зелен чай като следваща стъпка.

Спрейвайте върху лицето си тоник със зелен чай след нанасяне на минералния фон дьо тен. Каква е причината, се питате? От една страна, зеленият чай е невероятен за балансиране на себума и редуциране на акне лезиите. От друга страна, това е чудесен начин да избегнете “запрашения” вид, който може да се получи след нанасяне на прахообразния продукт.

Как се приготвя тоник с екстракт от зелен чай? 

Към 100мл. флорална вода от лавандула прибавете 30 капки течен екстракт от зелен чай. Съхранявайте в хладилник в бутилка с пулверизатор. Пръскайте лицето след всяко нанасяне на минералната пудра.

5. Повторно нанасяне при нужда.

Ако на места имате нужда от допълнително покритие, нанесете локално още веднъж от ФДТ-ът и отново напръскайте с тоник.

Тази малка промяна в ежедневния ви грим, може да доведе до голяма промяна в кожата ви. Ще се радвам да споделите резултатите.

Ако имате проблеми с кожата си, не се справяте сами или предписанията, които сте получавали до момента, не са довели до очаквания напредък, то вярвам, че аз мога да ви помогна, както помогнах на стотици жени с акне. Запишете час за:

БЕЗПЛАТНА ОПОЗНАВАТЕЛНА СРЕЩА

1 Comment

  • Здравейте,

    Някой пробвал ли е продукта Nonacne за акне? Много хора ми го хвалят, но не разбирам от съставките и въпреки че толкова е прехвалван, дайте мнение. Пускам линк: https://bit.ly/37UCb68

    Daqna
    Posted 13/02/2022 at 01:25

Leave a comment