Успешно лечение на акне чрез холистичен подход

Как протича лечението на акне при записване в програмата?

Каква е процедурата след безплатната среща?

Чудили ли сте се какво представлява холистичният подход в лечението на акнето? Чудили ли сте какво е по-различното при него спрямо стандартния подход, при който обикновено имате назначена терапия от дерматолог, понякога съвместно с гинеколог?

Както вероятно знаете, при стандартна терапия, в зависимост от вида акне, могат да ви изпишат медицинска козметика, която може да е в комбинация със системна антибиотична терапия. Може да са противозачатъчни хапчета или роакутан, или третиноин (тоест синтетичната форма на ретинол). При всички пациенти терапията е много сходна и проблемът е, че не се търси основната причина за акнето и дори да има резултат, той често е временен.   

Kакво представлява холистичното лечение на акне

В днешното видео ще ви разкажа накратко какво представлява холистичното лечение на акне. Какъв път трябва да изминете, за да излекувате наистина кожата си и да имате устойчив във времето резултат.  

А накрая ще ви разкажа какво представлява Разширена Холистичната програма за чиста кожа. Вие ще можете да прецените дали този подход е подходящ за вас.

Да приемем, че сте решили да направите първата стъпка и да посетите безплатната среща, която предлагам. На нея се запознаваме, задавам ви няколко въпроса, свързани с текущото ви състояние и здравната ви история, за да мога да оценя случая ви.

Срещата е важна, защото ми дава яснота дали програмата е подходяща за вас.

Искате чрез холистичната програма да се справите с акнето

Да предположим, че вие също сте осъзнали, че чрез холистичната програма имате реален шанс да се справите напълно с акнето си и сега вече се чудите какво следва оттук нататък, какво ще е необходимо да правите и през какво ще преминавате?

 Преди да ви отговоря на тези въпроси, е добре да се наясно с 3 неща: 

 1. Акнето е мултифакторно състояние и почти никога не засяга единствено и само кожата ви. Вероятно това вече ви е до болка ясно.
 2. Резултатът до голяма степен зависи от това колко вие сте отдадени на самия процес и каква е готовността ви да правите промени със себе си.
 3. Необходимо е да сте наясно кои са конкретните фактори, играещи основна роля за отключват акнето ви. Това ще е на фокус още в началото на програмата. 

А кои са тези фактори?

 1. Дисрегулация на кръвната захар и хормона инсулин и понижена инсулинова чувствителност.
 2. Неефективна детоксикация и повишен токсичен товар.
 3. Дисрегулация на нервната система и хормона кортизол.
 4. Влошено здраве на ГИТ и в частност тънките черва (включително хипохлорхидрия, дисбактериоза, пропускливи черва и други).
 5. Агресивна козметична грижа за кожата, която унищожава кожното здраве. 

Най-общо казано, това са проблемните сфери, с които ще работим. Като нека уточня – не е задължително всеки един от основните фактори да засяга и вас. 

Но колкото по-тежко и нелечимо изглежда акнето, толкова по-дълбок и комплексен е проблемът.   

Холистична програма за чиста кожа е 6-месечна

Нека започна с това, че Разширената Холистична програма за чиста кожа е 6-месечна. Защо е необходимо толкова време?

Може би знаете, че акнето е едно от най-трудно лечимите кожни възпалителни състояния. За 6 месеца чрез фокусирана и целенасочена работа, и вътрешна и външна, кожата има възможност значително да се подобри, да се изчисти и стабилизира, а в много случаи напълно да се излекува, като дори и фини белези и пигментации могат да изчезнат. 

За този период тялото получава силен тласък към здраве и баланс, защото подобряваме вътрешната среда. 

Работата ни в програмата няма за цел само външно да третира кожата (чрез козметика и козметични процедури), но и паралелно с това да работим и върху реалните причините за появата на акнето (причините, които преди малко споменах). 

Предимството на холистичния подход

Предимството на холистичният подход е, че резултатите зависят от вас и са устойчиви във времето. Защо?

 • Защото се насочвате точно към проблемните за вас сфери и въздействате целево. 
 • Защото постепенно усвоявате устойчиви здравословни навици и практики и научавате всичко, което ви е нужно да знаете за акнето, за да го държите под контрол.  

До момента аз нямам информация в България да е разработена друга подобна Холистична Анти-акне програма, която да разглежда проблема толкова детайлно и да подхожда толкова цялостно към него.

В какво се състои разширена холистичната програма за чиста кожа?

Първо, програмата е разработена благодарение на над 8-годишния ми опит като Холистичен акне терапевт и е насочена изцяло да ви помогне да оздравите кожата си и да я върнете в състояние, близко до това, което е било преди акнето.

Целта е всички обривни единици като папули, пустули и болезнени кисти или общо казано пъпките прогресивно да намаляват, кожата ви постепенно да се успокои и рехидратира, ако има силно омазняване, в голяма степен то също може да се балансира, да се редуцира формирането на черните точки, тенът да се избистри, постинфламаторните белези и петна също да намалеят.

Целта ни е цялостно лицето да изглежда сияйно, да не се притеснявате да излезете навън без грим и да водите нормалния си начин на живот. 

Отзиви от клиенти участвали в холистичната програма

Много от клиентките са ми споделяли точно това… че вече нямат притеснение да говорят лице в лице с други хора и не се срамуват от кожата си.

Но това не се случва просто хей така – с едно щракване на пръст.

За да се случи това, през следващите 6 месеца работим в екип, като вие активно участвате в процеса.

Работим и подобряваме тези определени сфери, които са най-проблемни за вас конкретно!

Отново повтарям, че процесът е индивидуален, но най-общо казано правим следното:  

1. Подобряване на храненето ви

Има храни, които влияят зле и провокират акне; има храни, които помагат да се намалят нивата на възпаление в организма и това моментално рефлектира положително върху кожата ви. В програмата в детайли научавате какво представлява Елиминационната анти-акне диета, как да я приложите на практика и как да я адаптирате спрямо собствените си нужди.

2. Подобряване процесите на детоксикация

Детоксикация на тялото и кожата – тема, която е изключително актуална за абсолютно всеки човек с акне. Тук подобряваме дренажа, детоксикацията, движението и вискозитета на лимфата.

3. Подобряване на инсулиновата чувствителност

Ако:

 • изпитвате вълчи глад за сладко и въглехидратни храни;
 • имате склонност да преяждате;
 • напълнявате в зоната на корема и трудно губите килограми;
 • разтрепервате се и се гневите при пропускане на хранене;
 • имате мозъчна мъгла и др. 

Всичко това са сигнали, че трябва да се подобри инсулиновата чувствителност, защото хормонът инсулин е пряко свързан с отделянето на андрогенни хормони. 

Ако имате дирегулация на хормона инсулин, това стимулира по-висока андригенна активност и от мастните ви жлези се отделя повече себум и имате пъпки и акне.

4. Подобряване чревното здраве и балансиране на микробиома

Защо? Защото огромна част от здравословните проблеми са следствие на възпаления в тънките черва и дисбактериоза.

Отново напомням, че акнето е хронично възпалително състояние. Здравето на кожата зависи в огромна степен от здравето на червата и добрата функция на стомашно-чревния тракт. 

5. Намаляване на стреса и регулация на нервната система

Повечето хора, с които съм говорила, усещат дали стресът е част от проблема им с кожата. Независимо дали причината е физическа или психо-емоционална, стресът задейства не една, а три хормонални реакции, които причиняват акне. Когато сме под стрес, ние сме в режим на оцеляване. Ако продължим да сме в този режим, е невъзможно в тялото да настъпи възстановителен процес и съответно кожата да се излекува.

6. Естествено балансиране на хормоните

Когато се храните по подходящият начин, намалили сте нивата на възпаления в организма, спомогнали сте по-добър дренаж и детоксикация, подобрили сте инсулиновата чувствителност и сте подобрили здравето на червата и храносмилателната система, по съвсем естествен начин (без външна намеса, хормони и лекарства) вашите хормоните постепенно започват да се балансират. 

Звучи ли ви логично? 

Програмата може да помогне при СПКЯ, ниски нива на прогестерон, може да повиши значително фертилността ви, подходяща е също, ако в момента сте на противозачатъчни хапчета и искате да ги спрете, но се страхувате от последиците.

Ще научите кои хормонални дисбаланси са най-честите причини за акне, как да се грижите за хормоналното си здраве и кога трябва да се обърнете към лекар. 

 И накрая, но не по важност…

7. Оздравяване на органа кожа

Този процес минава през няколко ключови фази:

 • защита на епидермалната бариера и pH на кожата;
 • антиоксидантна защита срещу окисляването на себума и запушването на порите;
 • оптимална ексфолиация;
 • борба с възпаленията;
 • балансиране на кожния микробиом.

Звучи сложно, но всъщност не е, защото разполагате със специално разработени “Анти-акне протоколи за домашна грижа“ с конкретни стъпки и продукти и разбира се, моето експертно мнение и напътствия.

Как холистичната програма помага

За да ви отговоря на този въпрос, ще ви разкажа какви са елементите в Разширена Холистична програма за чиста кожа – какво включва тя.

ОБУЧИТЕЛНА ПЛАТФОРМА

1. Един от елементите на програмата е ОБУЧИТЕЛНА ПЛАТФОРМА – тук получавате достъп до всички необходими ресурси от програмата. Платформата е базирана на Модули с видео уроци, работни листове, чек листове, ръководства, наръчници и всички те ви помагат да вървите стъпка по стъпка към вашата цел – чиста кожа, сияйна кожа, без пъпки и възпаления. Кожа, за която винаги сте мечтали! Всяка седмица се отключва нов модул, за да можете бавно и без претоварване да интегрирате това, което за вас е нужно.

FACEBOOK ГРУПА

2. Програмата включва и затворена FACEBOOK ГРУПА за 6-месечна професионална подкрепа. Представете си, че постоянно имате на разположение натуропат/нутрициолог, тясно специализиран в проблемната кожа. Точно това се случва, защото ще получите отговор на всеки свой въпрос в рамките на 24 часа. А като бонус към всичко това – взаимопомощ с други прекрасни момичета, които споделят същите тревоги и имат същите мечти като вашите.

12 ОНЛАЙН СРЕЩИ в групов формат

3. Също така в програмата има 12 ОНЛАЙН СРЕЩИ в групов формат (имаме среща на всеки 2 седмици). Което означава, че най-много на 2 седмици ще мога да отговарям очи в очи на всеки ваш въпрос.  

Желанието ми е да има и социален елемент, да има по-пълно разбиране и подкрепа не само от мен, но и от други дами със същите проблеми. Опитът ми показва, че срещите в групов формат са много полезни, защото обикновено около нас нямаме хора, които да разберат напълно нашата болка.  

АНТИ-АКНЕ КОЗМЕТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ.

4. Допълнителен елемент от програмата са АНТИ-АКНЕ КОЗМЕТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ. За хора, които живеят на по-голямо разстояние, има вариант без включени процедури. 

Анти-акне процедурите помогнат на кожата ви да се изчисти по-бързо от папули, пустули и микро комедони.

Адресират високото омазняване, вроговяването на епидермиса и появата на нови пъпки и възпаления.  

Като стъпка в процедурата присъства ръчната екстракция.

ОБАЧЕ – много е важно да подчертая, че екстракцията е точно толкова, колкото кожата ви има нужда, без да се допуска травмирането ѝ. Затова:

Първо:

Анти-акне процедурите при нас се извършват с не каква да е, а със специфична козметика, предназначена за проблемна кожа и акне.

Второ:

извършват се не просто от добър козметик, а от козметик, специализиран в работа с акне. 

Ние работим почти 100% с хора с акне и това е и причината да можем да сме запознати в дълбочина с проблема и адекватно да помагаме на хората.

ИНДИВИДУАЛНИ КОНСУЛТАЦИИ (опция)

5. ИНДИВИДУАЛНИ КОНСУЛТАЦИИ (опция) – два месеца след започване на Разширена Холистична програма за чиста кожа, ако желаете, можете да заявите индивидуална работа с мен под формата на консултации. Но програмата е направена така, че да можете напълно да излекува акнето си, дори без тези консултации. 

Точно тези компоненти заедно правят Разширена Холистична програма за чиста кожа толкова резултатна.

Какво се изисква от вас, за да сте част от холистичната програма?

Както казах преди малко, резултатът до голяма степен зависи от това колко сте отдадени на самия процес и каква е готовността ви да правите промени със себе си. Това е основното!

Така че, от вас се изисква да поставите себе си и кожата си измежду основните си приоритети, така че да имате време да гледате видео уроците, да правите някои промени в храненето си, да присъствате на онлайн срещи, да прилагате на практика наученото. Това е, което ще ви донесе подобрение в кожата!  

ВСЕЛЕНАТА НЕ ИСКА МИСЛЕНЕ, ВСЕЛЕНАТА ИСКА ДЕЙСТВИЕ “

Така че, ако и вие сте като повечето дами, които се обръщат към мен, и сте минала през какво ли не до момента, без да откриете истинско решение, призовавам ви да действате.

Запиши си час за безплатна среща ТУК , за да разберем дали Разширена Холистична програма за чиста кожа е подходяща за вас.

А аз се надявам да съм успяла да отговоря на повечето ви въпроси, свързани със същността на Холистичния ми подход и как помагам устойчиво да се преодолее акнето.   

3 Comments

Leave a comment