Колко време е нужно, за да се излекува акнето?

Ще отговоря с една дума – зависи!

При някои от клиентките ни резултатите се виждат веднага след подобряване на диетата им, още през първите седмици. Други сериозно подобрение настъпва около втория, третия месец. При трета група клиентки кожата има сериозен прогрес след поне 4-5 месец в холистичната програма. Тоест процесът е строго индивидуален.

 От какво зависи излекуването на акнето?

1.    Кои са основните причини за акнето и в каква степен са повлияли организма ви.

2.   Каква е готовността на човека активно да поеме отговорност за себе си и да се въвлече в лечебният процес.

Причините за появавта на акне са свързани с:

  • Нервната система и хормона кортизол
  • Кръвната глюкоза и хормона инсулин
  • Детоксикацията
  • Чревното здраве и микробиом
  • Възпаление 

Обикновено, когато проблемът опира до инсулиновата дисрегулация и влошена детоксикация, подобрението в кожата настъпва сравнително бързо. 

Когато обаче се касае за дисрегулация на нервната система (респективно хормонът кортизол), възпаление, дисбактериоза и влошено чревно здраве, много често е необходимо повече време.

По-бързо ли ще изчисти кожата ви от конвенционални лекарства като роакутан например?

Не, не е задължително да се изчисти по-бързо. На лекарства като роакутан също им е необходимо време да подействат.

Ако следвате отличен протокол и метод, който гарантирано дава резултат, и вие самите сте истински ангажирани с процеса, вероятно ще видите подобрение в кожата си за приблизително едно и също време. 

Но за разлика от роакутана, холистичното лечение на акне няма абсолютно никакви негативи, а точно обратното – ще бъдете много по-здрави и много по-жизнени впоследствие.

Какви са изводите за излекуването на акнето?

Кой е най-естественият избор, който може да последва – лечение на акнето чрез лекарства като роакутан с много странични ефекти или холистичен цялостен метод, който вниква в същината на проблема с много допълнителни ползи за здравето и жизнеността ви?

Ако ви е омръзнало да се лутате от преглед на преглед, имате пълен шкаф с козметика, изчели сте безброй статии на тема акне и не постигате нищо стабилно и съществено с кожата си, заповядайте да поговорим. Запишете си час за безплатна среща с мен.

БЕЗПЛАТНА ОПОЗНАВАТЕЛНА СРЕЩА

Leave a comment