ЛЮБИМА АНТИ-АКНЕ ТЕРАПИЯ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Ако трябва да избирам един единствен продукт, за да помогна при акне, това би бил МЕД ОТ МАНУКА. Радвам се, че не е необходимо да избирам обаче само един продукт, защото всички стъпки в домашната грижа за важни.

Защо медът от манука е безценен при акне?

1. Антибактериално средство с широк спектър на действие – съдържа метилглиоксал (MGO), в количества 100 пъти по-високи, в сравнение с останалите видове мед и това го прави много различен от тях. Има способността да унищожава дори антибиотично устойчиви бактерии, като Метицилин-резистентен стафилокок (MRSA). Ползите от този лечебен мед, познати още от древността са много широко изследвани – той помага да се унищожат над 60 вида бактерии (аероби, анаероби, грам (+) и грам (-)).

Какво означава това?

Това означава, че медът от манука ще унищожи бактериите, които причиняват акне. Въпреки че специално изследване върху Propionibacterium Acnes не е правено, в ежедневната си практика с клиентки с акне, съм свидетел на удивителни резултати.

2. Помага за заздравяване на рани – да, акнеичната кожа е наранена кожа и е необходимо да бъде възстановена, паралелно със заздравяване на водно-липидната мантия на кожата.

Интересен факт: Медът от Манука е бил одобрен още през 2007г. от Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ, като препоръчително алтернативно ЕСТЕСТВЕНО средство за лечение на рани.

3. Противовъзпалителен – помага за предотвратяване на нови инфекции и ускорява успокояването на възпалени и зачервени участъци.

Медът от манука е сериозно средство в борбата с акне. Предвид широкоспектърното си приложение и висока ефективност, цената му е абсолютно оправдана и напълно достъпна.

Ако в момента се чудите дали продавам мед от манука, отговорът е НЕ и НЕ СЪМ свързана с нито една фирма, която го дистрибутира.

Но съм убедена в ползите, които носи и поради това горещо го препоръчвам. Той е високо ефективен и в същото време напълно естествен, нежен и неагресивен. Точно такова трябва да бъде и отношението към проблемната, възпалена и зачервена, акнеична кожа.

Как да използвате този вълшебен мед?

Нека да поясня, че манука медът НЕ е продукт за почистване, но сутрин може да бъде първата стъпка в ежедневната ви грижа за кожата.

Моят ежедневен ритуал и как препоръчвам да се ползва:

Сутрин, ако много бързам, го нанасям върху кожата си на съвсем тънък слой за около 4-5 минути, след което отмивам с вода.

Но по-често успявам да стана навреме, за да си приготвя закуска, да си направя сутрешната гимнастика, да взема душ и тогава престоява върху кожата ми поне 30 минути, а често и повече.

Вечер го използвам по същият начин, но на предварително почистена. Колкото повече време престоява върху кожата ви, толкова по-голяма полза ще имате.

Обикновено го използвам два пъти дневно – сутрин и вечер.

Семпло и лесно – нанасяйте меда върху суха кожа, на тънък слой, оставете колкото е възможно по-дълго, изплакнете с вода.

* Ако лицето ви се раздразни, може да сте чувствителни към него. В този случай или преустановете използването му или го оставяйте само за кратко върху кожата си.

Но това наистина рядко се случва.

Какъв тип мед от манука да си купите?

Когато започнете да търсите, е възможно да се объркате и за това имайте предвид следното:

MGO върху опаковката означава метилглиоксал – съединението, което прави меда от манука толкова специален. А MGO номерът дава информация какво е количеството метилглиоксал в меда – тоест разликата в различните видове е основно в концентрацията на метилглиоксал.

Върху опаковката на меда може да има обозначение за MGO, UMF или KFactor – различни системи за класифициране на продуктите. Колкото по-високо е съдържанието на метилглиоксал, толкова по-ефективен е, толкова по-висока е и цената му. На пазара (в България и извън нея) има много марки, измежду които можете да избирате.

Ориентирайте се по следната приравнителна табличка.

Ще забележите, че някои видове са наистина доста скъпи. Но не се тревожете, защото НЕ е необходимо да избирате мед със супер високо съдържание на MGO. Това се налага при сериозна, например стафилококова инфекция. Ако нямата такъв проблем, уверявам ви, че прекрасен ефект ще имате и от обикновен манука мед с MGO 250 до 400,  KFactor 12 или 16, UMF 10 или 15.

Ползвала съм мед с MGO 45+ (в табличката Средна активност), както и мед с KFactor 16 (в табличката Висока антибактериална активност) и двата бяха чудесни.

Вярвам, че ще успеете да се ориентирате.

Това решава ли напълно проблемът с акне?

Хроничното акне е сложно, многофакторно състояние. За да се реши проблемът напълно е необходима вътрешна, цялостна работа и нежен мек подход за заздравяване и възстановяване на кожата.

Медът от Манука играе КЛЮЧОВА роля при работата ми с клиенти с акне, но го комбинирам и с други семпли и естествени средства, чрез които НАПЪЛНО да се възстанови хидро-липидната бариера на кожата. Тези протоколи за грижа за кожата у дома са включени в 6-месечната Холистична Анти-акне програма, която е помогнала вече НА ДЕСЕТКИ ЖЕНИ с проблемна кожа и акне. Ето ТУК можете да прочетете ОТЗИВИ на част от клиентките, с които съм работила.

Всъщност, да помагам на жени с акне се превърна в моя страст и призвание! Но истината е, че съм силно вдъхновена от факта, че мога да помогна на тези жени да добият увереност, да възвърнат загубеното си самочувствие, да се чувстват по-щастливи, и в края на краищата, да живеят по-пълноценно, защото нито една жена не бива да бъде белязана от акне.

Ако желаете да се справите с проблемната си кожа, да възвърнете увереността и самочувствието си и имате усещането, че аз съм вашият човек, можете да си запишете ЧАС ЗА БЕЗПЛАТНА СРЕЩА, като се регистрирате ето ТУК!

На срещата ни ще се запозная по-обстойно със случая ви и ще ви дам повече информация как мога да ви помогна.

Honey: its medicinal property and antibacterial activity

Antibacterial activity of Manuka honey and its components: An overview

Leave a comment