ЕФЕКТИВНА АНТИ-АКНЕ ТЕРАПИЯ У ДОМА

В днешната публикация  ще ви разкрия един от супергероите, които използвам като част от протокола за грижа за кожата в анти-акне програмите ми. Това е мед от манука – изключително важна и задължителна стъпка от козметичния протокол. 

Аз съм Ивайла Янкова, Холистичен акне терапевт. Помагам на жени и млади момичета да излекуват кожата си от акне устойчиво.

Защо медът от манука е безценен при акне?

1.   Той е доказано антибактериално средство с широк спектър на действие

Съдържа метилглиоксал (MGO) в количества 100 пъти по-високи в сравнение с останалите видове мед и това го прави наистина специален и много по-различен от останалите видове мед. Медът от манука има способността да унищожава дори антибиотично устойчиви бактерии като MRSA.

Ползите от този лечебен мед са познати още от древността и към днешна дата са много широко изследвани – той помага да се унищожат над 60 вида бактерии. Това означава, че медът от манука ще помогне да унищожим бактериите, които причиняват акне. Въпреки че специално изследване с бактерията (p. acnes) не е направено, ежедневно в анти-акне програмата сме свидетели какви чудеса върши медът от манука при клиентите ми с акне.

 2. Медът от манука помага за заздравяване на рани

Акнеичната кожа е наранена кожа, има разкъсване на тъканите и ние ежедневно трябва да подсилваме регенеративните ѝ способности, от една страна заради нарушената епидермална бариера, от друга страна заради наличието на пустули и кисти, които впоследствие формират белези и пигментни петка. Ако искаме след акнето кожата да е с минимално белези и пигментации, то тогава е добре да помислим предварително за това.

Медът от Манука е бил одобрен през 2007 година от Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ като препоръчително алтернативно ЕСТЕСТВЕНО средство за лечение на рани. 

Преди 3 години моя клиентка имаше ужасна случка с блендер с гореща течност, който гърми срещу лицето ѝ. Като резултат беше получила сериоазно изгаряне върху кожата на лицето си. Тя ми сподели, че медът от манука в комбинация с алое вера гел са възстановили скоростно кожата ѝ.

 3. Медът от манука действа силно противовъзпалително. Помага за предотвратяване на нови инфекции и успокоява възпалени и зачервени участъци.

Медът от манука е едно от най-добрите средство в борбата с акне – има наистина широк спектър на действие и няма странични ефекти като локалните антибиотици например. Той е с висока ефективност, но в същото време е нежен и неагресивен към кожата ни. 

Чувала съм някои възражения относно цената му, но ако се замислите колко много средства за козметични продукти сте дали, от бюджетни до не толкова бюджетни, вероятно ще гледате на такъв тип продукт от различен ъгъл. Той не е просто съставка, която е вложена в вашия крем или серум, той самият е актив.   

За да получите резултати, използвайте го правилно.

Как точно да го използвате?

Медът от манука не е почистващ продукт и въпреки това сутрин може да бъде прилаган като първа стъпка в грижа за кожата.

Как го използвам аз? 

  • Сутрин наплисквам лицето си със студена вода или обтривам с памучен тампон, напоен с флорална вода (розова вода, лавандула, лайка и т.н.)
  • Нанасям мед от манука на тънък слой върху кожата си и оставям да престой 4-5 минути. Отмивам с вода. 
  • Ако разполагам с повече време, го оставям за по-дълго – колкото повече, толкова по-добре (20 мин., 30 мин. или дори час). 
  • Продължавам със следващите продукти от рутината ми.

В началото, докато акнето е активно, използвайте и сутрин и вечер! Колкото повече време медът престоява върху лицето ви, толкова по-добре.

  • Вечер почиствам кожата си много добре първо си мицеларна вода и след това с още един продукт, които обаче !! не съдържа сулфати (като Sodium Lauryl Sulfate). Сулфатите знаете, че са тези съставките в почистващите продукти, които карат кожата ви да скърца от чистота, но увреждат кожната бариера. 
  • Нанасям мед от манука на тънък слой върху кожата си и оставям да престой 20+ минути. Отмивам с вода. 
  • Продължавам със следващите продукти от рутината ми.

Какъв мед от манука да изберете?

Когато започнете да търсите, е възможно да се объркате, защото има различни марки и различни ценови категории. Затова нека уточня:

MGO върху опаковката на продукта означава метилглиоксал – съединението, което прави меда от манука толкова специален. И MGO цифрата показва какво е количеството му в меда. Медът може да е с различна ефикасност в зависимост от количеството метилглиоксал (MGO) в него. 

За да не става твърде сложно, ще поставя допълнителна табличка, по която можете да се ориентирате. Колкото по-високо е съдържанието на метилглиоксал, ТОЛКОВА ПО-ЕФЕКТИВЕН Е.

Линк към магазина: МЕД ОТ МАНУКА

Ако акнето ви е предимно с повече черни точки, папули, пустули (тоест повърхностни пъпчици и не толкова кисти), можете да използвате мед с висока антибактериална активност (погледнете в табличката, за да се ориентирате). 

Ако имате обаче повече кисти и възпаленито е дълбоко или имате стафилококова инфекция, тогава съветвам ви да използвате мед с много висока антибактериална активност (отново погледнете в табличката) 

Вярвам, че ще успеете да се ориентирате. Ако не успеете, коментирайте под публикацията и ще ви помогна!

Въпрос, който вероятно си задавате:

Това ще реши ли напълно проблема ми с акне?

Хроничното акне е сложно и многофакторно състояние и за да се преодолее напълно, е необходим цялостен подход, който първо да помогне да се диагностицират конкретните вътрешни причините и после да се работи целево. За да постигнете истинско излекуване на кожата си от акне, трябва да подобрите вътрешната среда и да оздравите тялото си. 

Медът от Манука играе КЛЮЧОВА роля при работата ми с клиенти с акне и е част от цялостен протокол за възстановяване хидро-липидната бариера на кожата и борбата с акне.   

Линк към магазина: МЕД ОТ МАНУКА

А ако търсите подход, чрез който да излекувате кожата си от акне устойчиво и сте готови за промяна, можете да си запишете час за БЕЗПЛАТНА СРЕЩА като попълните РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА.

Очаквам ви!

Източници:

Leave a comment