Димитрина Георгиева

Dimitrina-Georgieva-2

Казвам се Димитрина Георгиева и съм козметик в Holistic Connection.

Преди да се включа в екипа, самата аз имах акне и това ме доведе първоначално тук. Спомням си, че бях 5 клас, когато се появиха пъпките и възпаленията. Спомням си колко болезнено беше това за мен, тъй като съвпадаше със смяната на училището, в което учех. Тогава се опитвах сама да се справя с проблема, като използвах всяко нещо, което обещаваше, че ще ме отърве от акнето. Бях придобила  лошия навик да стискам и чопля пъпките, смятайки че като стане раничка поне пъпката няма да я има. С годините проблема се влошаваше драстично, но не беше само акнето, което се влошаваше. Бях доста пълничка, страдах от хроничен запек, имах много семейни проблеми и бях постоянно напрегната и тревожна. Така започнах да гладувам и да се подлагам на мъчителни диети, за да отслабна. Започнах да посещавам дерматолози в опит да излекувам акнето и да се чувствам по-добре. Приемах антибиотици и използвах локална грижа за лицето.

Резултатите обаче бяха нетрайни и обикновено след  около година акнето отново се връщаше и завземаше нови зони на лицето и шията ми. Често правех механичен пилинг, смятайки, че така кожата ми ще стане по-гладка и мека.  Бях много тревожна, чувствах се пренавита като пружина, страдах от безсъние, не се хранех добре, силно ме боляха коленете. Бях едва на 25, а вече ми беше болезнено да се движа. Започнах отново да ходя от лекарски кабинет на лекарски кабинет, този път освен дерматолози към списъка се добавяха и гастроентеролози, ортопеди, невролози и хирурзи. Тогава се разболях от шарка и счупих лакът като капак на всичко. Сутрин не виждах смисъл да се събуждам и отново да изживявам всичко това.

След известно време се преместих да живея в София. По това време се бях отказала от опитите да лекувам акнето си, но попаднах на реклама за Холистичната програма за чиста кожа. Изчетох всичко в сайта, записах си час за безплатна опознавателна среща и присъствах на безплатна лекция на Ивайла на тема „5 причини за акне и какво да направиш, за да ги преодолееш“.

Привлече ме това, че програмата работи не само на физическо ниво, но и обръща внимание на психика и емоции. Вече бях осъзнала, че не мога да продължавам както преди и търсех нов път в живота си, а програмата силно резонираше с моето вътрешно търсене и се записах веднага.

Срещата с Ивайла ми позволи да разбера своето тяло и защо страдах от силни главоболия, болки в червата, световъртежи, безсъние, отпадналост, депресия, болки в ставите и как това има отношение към акнето ми. Спомням си как тогава си казах „Направи го от любов към себе си“. Така лесно смених начина си на хранене, преборих се с желанието за сладко, което преди това ми се струваше невъзможно, започнах да си лягам в 22ч. дори и да не ми се спи, за да създам необходимите условия на тялото ми да се излекува. Започнах да се отнасям към кожата ми с нежност, внимание и отдаденост, защото тя имаше крещяща нужда от това. Беше много мазна и силно замърсена, имах множество комедони, кисти и гнойни пъпки. Не исках да се поглеждам в огледалото, защото всеки ден се появяваше ново възпаление. Кожата ми беше силно дехидратирана и се цепеше много лесно, а раните не зарастваха. Лицето ми беше болезнено и подпухнало. Така постепенно се отървах и от лошия навик да чопля и стискам пъпките, защото осъзнах, че той не е проява на любов към тялото ми и мен самата. Осъзнах, че имам нужда да спра да препускам  през живота, а вместо това да прекарам повече време със себе си, да се опозная по-добре и да се запитам какво наистина искам.

Шестте месеца в програма за мен бяха едно пътешествие към себе си, което не исках да свършва. В този път винаги чувствах подкрепата и грижата от Ивайла, усещах как не съм сама в това и тя иска да успея точно толкова, колкото и аз. В това отношение припознавах себе си, тъй като винаги съм обичала да оказвам грижа към околните. Винаги съм смятала, че човек трябва да бъде внимателен, защото всеки води своята собствена вътрешна битка и има своята лична история. Постепенно тялото, душата и кожата ми започнаха да се подобряват значително и аз разбирах колко всъщност са свързани по между си. Започнах да се изпълвам с енергия, да имам положителни мисловни нагласи, да ходя редовно до тоалетната, свалих излишните килограми без да се стремя целенасочено към отслабване и ставите не ме боляха. За нищо на света не исках да загубя това прекрасно усещане и това още повече ме амбицираше да спазвам стриктно както храненето, така е домашната грижа за кожата. У дома правех всяко нещо като специален ритуал, наслаждавах се на маската от мед Манука и медитирах.

Винаги съм била много любознателен човек, затова започнах да чета и да се интересувам как точно се случва тази трасформация с кожата. Пъпките изчезваха, дори белезите намаляваха, кожата ми не беше червена и подпухнала, смени се излъчването ми и придобих повече самочувствие. Бях очарована от способността на кожата да се възстановява по този начин и разбирах, че това се случва, когато ú се предоставят правилните грижи.

Търсех промяна и в професионален план затова започнах да се интересувам от курсовете по козметика. Тогава, дойде предложението от Ивайла да стана част от екипа на Holistic Connection. За мой късмет точно по това време започваше курс в Училище по козметика на Даниела Спасова, едно от най-добрите Училища по козметика в България и аз успях да се включа навреме в него. Паралелно с курса по козметика, продължаваше и моето участие в Холистичната програма за чиста кожа. Знанията, които получавах и от двете места ми позволиха да проуча и осмисля собственото си акне и грешките, които съм допускала преди в грижата за кожата ми. Бях запленена и очарована от кожата като орган и колко интелигентна е създадена да бъде. Професионалният курс на Даниела Спасова положи основите ми като козметик. Стремежа ми беше да съчетая собствения си опит и новото придобито знание, за да помагам на други жени да се справят със същия проблем. Вече знаех, че красивата и чиста кожа е напълно достижима и се постига с подходяща грижа, цялостен подход, любов и търпение.

След курса имах възможността да почерпя от опита на втори преподавател по козметика с над 20 годишна практика и опит в масажните техники на руската школа.

Паралелно с това изкарах допълнителна практика и бях обучена от Ивайла в спецификите на акне и изцяло холистичния поглед за млада и здрава кожа.

Като козметик в Holistic Connection съм изцяло отдадена да помагам на други жени със същия проблем, споделям собствения си опит, оказвам подкрепа и напътствие в техния индивидуален процес към по-красива и чиста кожа, защото всеки клиент има своята специална история и заслужава внимание. Чувството да бъда полезна и да помагам в този процес ме прави щастлива и ми носи смисъл.