5 навика за чиста кожа, предпазващи от пъпки по лицето 2020 / част 3

Ще разгледаме няколко навика, които обръщат внимание на цялостното ви здраве, както и на справянето с пъпки по лицето.

В началото на тази година (2020) се опитах да си отговоря на няколко важни въпроса:

  • Какво работи много добре за мен и клиентите ми?
  • Кое мога да подобря и оптимизирам за още по-добри резултати?
  • Какво имам нужда напълно да променя или премахна от живота си?

Струва си да го направите и уверявам ви, ако отделите малко време за размишления над тези 3 прости въпроса, вероятно ще стигнете до важни изводи, които могат да ви отведат далеч.

А в следващите публикации ще споделя няколко навика, които могат да повлияят положително на живота ви по много различни начини. Култивирането на тези навици, не само ще ви помогне да имате по-чиста, хубава и спокойна кожа без пъпки по лицето, но и обещавам ви, ще се чувствате по-невероятно от всякога.

Навик #3 за Чиста Кожа през 2020

Медитация

Има много начини да се освободим от ежедневния стрес, но аз ще обърна по-специално внимание на МЕДИТАЦИЯТА, разбира се! Ще се запитате защо и каква връзка има това с кожата ви?

Ето няколко основни причини:

  1. Медитацията приучава тялото ни да преминава от състояние на стрес (когато е активирана симпатиковата нервна система) към състояние на спокойствие, блаженство, релаксация (когато е активирана парасимпатиковата нервна система). А това е много, много важно, защото се възстановяваме, балансираме и оздравяваме единствено, когато сме отпуснати и спокойни.
  2. Когато сме в състояние на медитация, тялото и мозъкът ни отпочиват 5 пъти по-ефективно, отколкото в състояние на сън.
  3. Медитацията укрепва структура в мозъка, наречена corpus callosum, която ни помага да активираме много по-лесно дясното си мозъчно полукълбо. Ставаме много по-интуитивни, по-креативни и в състояние да пребиваваме в настоящето или както често го наричаме да сме ТУК и СЕГА.

Всички чувстваме много страхове, но те всъщност не са реални, а са проекции на неща, които се опасяваме, че ще се случат в бъдещето, но които може и да не се случат никога (над 95% от страховете на хората никога не се материализират). Притесненията и тревогите ни се коренят в тенденцията на мозъкът ни да води неспирни диалози, свързани с миналото или бъдещето ни.

Във своята книга Силата на настоящето, Екхарт Толе пише:

„..Сигурно сте срещали „луди” хора по улицата, които непрестанно си говорят или мърморят нещо сами. Е, това не е особено различно от онова, което правите вие и другите „нормални” хора, само че вие не го правите на глас. Гласът коментира, прави предположения, съди, съпоставя, оплаква се, харесва, не харесва и така нататък. Той не е непременно свързан със ситуацията, в която се намирате в момента. Възможно е да повтаря близкото или далечното минало, или да репетира или гради възможни бъдещи ситуации. Често си представя как всичко се обърква и свършва зле – това се нарича тревога.“

Горещо препоръчвам тази книга.

Може би няма да ви изненадам, ако ви споделя, че в 6-месечната Холистична Анти-акне програма съм включила 10-минутна медитация за чиста кожа и подтиквам клиентките си да я слушат всеки ден, особено ако са тревожни или имат проблеми със съня. А както вече знаем, хората с акне са много по-тревожни и депресивни, в сравнение с хората без проблемна кожа.

Ако ви е необходимо доказателство, за да повярвате, че си струва да изградите навик да медитирате ежедневно, запознайте се с този материал.

Започнете от днес!

Отделяйте всеки ден по 20 минути за медитация.

Знайте, че умът ви е изключително мощен, научете го да бъде ваш приятел!

Ако желаете да се справите с акнето си веднъж завинаги, заповядайте да го обсъдим. Можете да си запишете час за БЕЗПЛАТНА ОПОЗНАВАТЕЛНА СРЕЩА ТУК!

Leave a comment