5 НАВИКА ЗА ЧИСТА КОЖА 2020 / ЧАСТ 1

В началото на тази година (2020) се опитах да си отговоря на няколко важни въпроса:

  • Какво работи много добре за мен и клиентите ми? 
  • Какво мога да подобря и оптимизирам за още по-добри резултати?
  • Какво имам нужда напълно да променя или премахна от животa си?

Струва си да го направите и уверявам ви, ако отделите малко време за размишления над тези 3 прости въпроса, вероятно ще стигнете до важни изводи, които могат да ви отведат далеч.

А в следващите публикации ще споделя няколко ключови навика, които могат да повлияят положително на живота ви по много различни начини. Култивирането на тези навици, не само ще ви помогне да имате по-чиста, хубава и спокойна кожа, но и обещавам ви, ще се чувствате по-невероятно от всякога.

Навик #1 за чиста кожа през 2020

ЕЛИМИНИРАНЕ НА ЗАХАРТА

Вероятно сте чували и чели стотици, ако не и хиляди пъти, че захарта вреди на кожата ви. Но да се спре сладкото не е толкова лесно, защото знаете ли, захарта реално е по-пристрастяваща от някои наркотици.

Как се пристрастяваме?

Консумацията на захар носи краткосрочно удоволствие и телата ни освобождават хормона допамин в кръвообръщението ни. Но много скоро нивата на хормона намаляват и започваме да жадуваме за още и още захар. Хапваме отново и засилваме още повече зависимостта си.

И как ли ще се справим, ако възприемаме десертите като форма на награда, носеща ни усещане за удоволствие и дори за щастие? Е признавам – изобщо няма да е лесно!

Първо нека осъзнаем, че това усещане за щастие е твърде нетрайно и абсолютно ИЗМАМНО. Толкова много жени се чувстват ПРИСТРАСТЕНИ към захарта и десертите. Започват с мисълта за едно мъничко парче, а с него желанието за още се усилва неконтролируемо (повлияно от хормонална реакция). И накрая идва чувството за вина и желание да се самонакажем. Звучи ли ви познато?

ТУК ще научите повече за връзката между захар и акне и конкретни стъпки за преодоляване на глада за сладко.

Какво губим?

Пиковете на кръвната захар и последващите ги високи инсулинови нива са сериозен акне-провокатор. Представете си какво се случва, когато тялото ви ежедневно е атакувано от захарни бомби.

А какъв е изходът?

Най-ефективният начин е да спрете изведнъж.

  • пригответе си апетитни и здравословни междинни закуски
  • осигурете си забавления и се смейте от сърце
  • планирайте храненията си – просто отделете малко време през почивните дни и си сгответе питателна храна за цяла седмица или поне за 3-4 дни. Така няма да ви се налага да мислите какво ще ядете на обяд, вечеря или следобед с кафето, а ще имате готова порция на една ръка разстояние. А от опит знам, че първите няколко дни са критични.

Какво печелим?

Най- хубавото е, че чрез изключването на захарта ще повлияете благотворно не само кожата си, но и емоциите, енергията и себеусещането си. Много жени вече го направиха. И вие можете!

Нека го направим заедно!

През тази година ще се постарая да култивирам този навик много стриктно. Празниците отминаха, нека заедно започнем още от сега!

В моята Холистична Анти-акне програма, едно от най-важните неща, върху които се съсредоточаваме е изграждането на здравословни хранителни навици и да, в анти-акне диетата няма захар!

Ако желаете да се справите с акнето си веднъж завинаги, заповядайте да го обсъдим. Можете да си запишете час за БЕЗПЛАТНА ОПОЗНАВАТЕЛНА СРЕЩА ТУК!

Leave a comment