Да се избавите завинаги от акнето, означава да промените изцяло начина, по който гледате на него и да промените изцяло отношението си към лечебния процес.
“Ако искаш да имаш нещо, което никога не си имал, трябва да направиш нещо, което никога не си правил.”

Често срещани методи в борбата с акне

Същите стари методи, които от години се ползват – агресивна, изсушаваща и антибактериална козметична грижа, агресивен химичен пилинг, ретиноиди, лазер терапия, противозачатъчни хапчета, антибиотици, системен изотретиноин (роакутан) – всички те не носят трайно облекчение от акне. Съгласни ли сте с мен?
Подходът към акнето трябва да бъде фундаментално променен – да осъзнаем и признаем официално, че акнето не е просто кожен проблем, а е много повече от това. Причините за него трябва да бъдат търсени на много по-дълбоко ниво и лечебният подход трябва да бъде комплексен, без стремеж да се потискат симптомите.

Акнето – комплексен проблем

Акнеичната кожа е само проявление на вътрешен дисбаланс. Тя сигнализира за сложно хормонално и възпалително състояние в тялото, което дава сериозно негативно отражение на физическо, психическо и емоционално ниво в живота на хората. Множество изследвания показват, че акнето далеч не е свързано единствено с кожата. Но въпреки, че в една или друга степен всеки с по-сериозен кожен проблем подозира това, почти всеки се опитва да излекува акнето си по познатия стандартен начин. Начин, който е възприет за нормален. При положение, обаче, че толкова много хора продължават години наред да се борят с акнето си и не успяват да го излекуват напълно, очевидно означава, че този начин е неефективен.
През 2010 г. акнето се класира на 8-мо място в списъка на най-разпространените болестни състояния в света. Приблизително 80% от хората са засегнати от акне между началото на пубертета и 30-годишна възраст. Разпространението на акне вулгарис в световен мащаб за последните 10 години е нараснало с 10%.
Вероятно поради липса на по-добра алтернатива, хората продължават да правят едни и същи грешки. Борбата им с акнето ги тормози с години. Ето, тази по-добра алтернатива, може би вие ще припознаете в Холистичната анти-акне програма.

Алтернатива

Затова нека започнем да отхвърляме някои остарели вярвания, касаещи лекуването на кожата ви от акне. Оставете старите неработещи методи зад гърба си и се съсредоточете върху това да балансирате тялото си отвътре. Когато го направите, това неминуемо ще даде резултат върху кожата ви. Възпаленията и пъпките постепенно ще намалеят и кожата ви ще започне да се възстановява. Това е единственият начин да се справите с акнето си трайно, без да навреждате на здравето си, а точно обратното.

4 грешни убеждения, които ви пречат да излекувате акнето си:

1. „Трябва да изсуша пъпките си и кожата ми трябва да се обели. Само така акнето ще намалее.”

Aз също преди години вярвах, че пилингите и силно активните и агресивни продукти са единственият начин кожата ми да изглежда добре. Едва след като въведох по-хуманна грижа, кожата ми започна да изглежда наистина свежа и здрава. Почти всяка дама, която идва на консултация при мен е с изсушена, дехидратирана и реактивна кожа. Рядко разговарям с някой, който не е използвал стандартните кремове и мазила против акне в продължение на месеци или години. Това погрешно вярване е дълбоко загнездено в умовете ни и е основна предпоставка за влошаване и хронифициране на акнето.
Мислете за кожата с уважение. Тя е жива материя и е част от вас – има нужда от нежна и деликатна грижа и много любов. <3

2. „Лекарствата против акне са единственото ми решение.“

Истината е, че те не лекуват акнето ви, а притъпяват симптомите. Те са временни решения и могат да доведат до сериозно влошаване, когато ги спрете.

3. „Моята ситуация е безнадеждна.“

Чувам това от време на време и малко се натъжавам, защото осъзнавам, че породилото се отчаяние е следствие от редица неуспешни опити да се изчисти кожата. То е свързано е с много сълзи, болка и пропилени надежди и с изтощително чувство на безизходица.
Но нека ви кажа, че за акнето има конкретни причини и част от успешното му излекуване е тези причини да бъдат открити и адресирани правилно. Не е въпросът дали е възможно, въпросът е колко време ще отнеме.
* При някои хора са достатъчни 4-5 месеца да усетят значително подобрение. Както написа моя клиентка наскоро: „Сега нещата са стабилни и работя върху детайлите“.
* При някои хора е нужно повече време, за да балансират и оздравят проблемните системи в тялото си.

4. „Акнето е просто кожен проблем.“

Това е опасно вярване, което не може да бъде по-далеч от истината. Има толкова различни фактори, които са замесени – стресови хормони, инсулин, андрогенни хормони, възпаленията, следствие от храносмилателни нарушения, хранителни непоносимости и дефицити и редица други вътрешни фактори, които катализират кожните проявления и акне.
Ако някой се опитва да ви убеди, че за акнето ви няма друга причина освен омазняването, запушените пори и хигиената на кожата, тогава може да бъдете сигурни, че човекът срещу вас не би бил способен да ви помогне истински.

Случай от практиката:

Нека разкажа една интересна история за моя клиентка, с която започнахме да работим миналата година и тя завърши Холистичната Анти-акне програма в началото на 2020г. – точно преди събитията, свързани с коронавируса.

Тя имаше умерен проблем с акне, фоликулит, доста черни точки, омазняваща се и зачервена кожа със широки пори, повърхностни пъпчици, кисти по брадичката, челюстта и слепоочията. Акнето ѝ се влошаваше около цикъл, който беше тежък и обилен. Чувстваше се много стресирана, претоварена и изтощена. Разказваше ми как обикновено хапва нещо набързо между многото си задачи и че не успява да се храни пълноценно. Притесняваха я напълняването в конкретни зони, това че не може да контролира колко храна изяжда и често преяжда и че не успява да върне нормалното си тегло. За мен това беше показателно, че акнето ѝ е свързано с някаква степен на инсулинова резистентност и повишени стресови нива. Изследва се по нейно желание и това се потвърди – имаше завишен инсулин. 

Резултати:

Винаги жизнерадостна и откровена с мен на консултациите ни, тя ми споделяше, че не успява да следва изцяло препоръките ми, заради напрежението в работата си и многото ангажименти, които е склонна да поема – просто не ѝ оставаше време и енергия за самата нея. И така 6-те месеца минаха и всъщност дори и да не беше 100% изпълнителна и изцяло отдадена на анти-акне програмата, заедно отбелязахме добро подобрение в кожата ѝ – кистите, чувствителността и гъбичното акне изчезнаха, появата на черни точки намаля значително, омазняването също. Общото ѝ състояние също се подобри, тя се чувстваше далеч по-спокойна и много от първоначалните симптоми бяха изчезнали.

И двете бяхме убедени обаче, че тя може да постигне много повече от това, което беше постигнала. Напълно осъзната за важността на проблема и че се касае не само за красотата на кожата ѝ, но и за дисбаланс в нивата на инсулин и инсулинова резистентност, тя си обеща, че няма да спре дотук. Даде ми дума, че ще продължи с всичко, което беше научила в програмата, защото беше наистина важно да се храни по определен начин, да продължава с домашната козметична грижа, да овладее стреса, да регулира инсулина.

Последва период на много промени покрай ситуацията с корановирус. От месец февруари до момента не се бяхме срещали на живо, но се чухме и писахме няколко пъти. Разбрах, че тя си беше предимно вкъщи, вече не е подложена на хроничен стрес, почива пълноценно, храни се добре и се чувства много ентусиазирана. Заради възможността най-накрая да се отдаде на грижи за себе си +много спокойствие, медитации и важните за нея, женски практики. 

8 месеца по-късно

Видях тази целеустремена жена  на живо в кабинета ми едва преди няколко дни и тя е напълно преобразена. 8 месеца след последната ни среща, без да е имала нито една допълнителна анти-акне процедура кожата ѝ е свежа, хубава, чиста и с балансирано омазняване. Разказа ми, че без много усилия е започнала да отслабва и до момента е -7 кг. Чувства се супер щастлива. А аз съм безкрайно щастлива за нея. 😊

Всяка моя клиентка в хода на програмата попълва въпросници, които ни ориентират дали се движим в правилната посока. Ето какво беше при нея преди да започне 6-месечната програма, в края на 6-месечната програмата и сега 8 месеца по-късно. За мен е много вълнуващо да проследя нейния прогрес:

За да се избавите завинаги от акнето, трябва да промените изцяло начина, по който гледате на него. Поемете отговорност за себе си. Разберете кои сфери са проблемни за вас. Адресирайте ги правилно, участвайте активно в лечебния процес и ви гарантирам, че акнето ще оставне завинаги в миналото ви.


Аз мога да ви помогна да преминете успешно през това и ако усещате, че съм вашият човек, ви приветствам да разгледате моята онлайн програма за чиста кожа тук: https://holistic-connection.com/6-week-program/

Сърдечни поздрави,

Ивайла.

Източници:
https://www.prnewswire.com/news-releases/global-acne-market-report-for-2016-2026-300576931.html
https://www.nature.com/articles/s41598-020-62715-3

2 Comments

 • Записвам се! Отговарям на всички тестове.Акнето е сериозно заболяване.Моля да ме приемете за лечение

  Велина
  Posted 06/04/2021 at 23:32
  • Велина, здравейте.
   Поздравявави благодаря ви за категоричното решение!
   Към момента обаче сме преустановили включването на нови клинетки в програмата, поради запълнен капацитет.
   Ако продължавате да проявявате интерес, моля следете fb-страницата за допълнителна информация и нови възможни решения на проблемите с кожата ви.

   Поздрави,
   Ивайла

   Ивайла Янкова
   Posted 09/04/2021 at 20:24

Leave a comment