Интервю с Ивайла

Колко дълго си работила като козметик и холистичен терапевт и защо се занимаваш с това?

За първи път се сблъсках с козметиката преди вече около 14 години, тогава изкарах и първият си козметичен курс. След това се занимавах с други неща и козметиката отново се появи в моят живот на по-късен етап, но в правилният момент.
Имам огромен късмет, че се развивам точно в тази сфера, тъй като кожата ми беше много изсушена и лющеща се и на 25 години имах бръчици около очите, а в същото време постоянно ми се появяваха пъпки най-вече около устата и преди цикъл. И ако не бях започнала да полагам грижи още преди тридесетте си години, днес резултатът нямаше да е добър. Спомням си как една приятелка (Дани) ми каза, че е добре да започна да използвам по-сериозен околоочен крем, защото съм имала нужда. Това ме шокира и ми стана неприятно от мисълта, че занапред ме очакват бръчки и все по-зле изглеждаща кожа.


В последствие осъзнах, че кожата ми беше в това състояние заради всичко, което се случваше с мен. Неподходящото хранене (бях вегетарианка 7 години, но и се хранех доста зле, предимно с ориз, картофи, много тестени, сирене, кашкавал, зеленчуци и за да съм честна, трябва да кажа, че си хапвах и доста сладкиши от най-вредните, а освен това пушех около кутия цигари на ден), тежките тренировки, на които се подлагах, проблемите ми в личен план, които в продължение на години не успявах да разреша и ме тормозеха денонощно – всичко това докара организма ми до пълно изтощение и в един момент просто рухнах физически, психически и емоционално. Бях безкрайно уморена, отчаяна и депресирана. Сутрин се будех с мисълта, че нищо няма смисъл и исках единствено отново да заспя.

Точно тогава, в най-ужасното си състояние направих най-важната и смела стъпка в живота си – поставих ново начало. И се случи така, че отново се „срещнах“ с козметиката.
През 2014 година поставих начало и на собствената си практика като професионален козметик. Тогава кожата ми беше вече в прекрасно състояние, защото повече от година полагах много грижи за нея – създадох си навици ежедневно да я почиствам и хидратирам и всяка седмица да си правя по-дълбока процедура.

Но продължавах да се чувствам много зле физически и емоционално, започнах да задържам вода и да качвам килограми. За капак на всичко реших, че трябва да се пречистя и направих едноседмична диета, единствено на зелева супа, което още повече ме изтощи. И после, противно на всякаква логика, я повторих. Сякаш вървях срещу себе си и вярвайки, че слушам тялото си, се поддавах на различни тенденции и модерни диети.
Всички симптоми, които имах (но които бях приела за абсолютно нормални) показваха, че здравето ми не е съвсем наред – хроничен запек от много години, ужасни болки, подуване и пъпки при цикъл, чести болки в тялото и в зъбите, лицето ми подпухваше, често ми падаше кръвното и ми се виеше свят, мозъкът ми се замъгляваше, както и постоянната несигурност, притеснение и тревожност. Като най-много ме тормозеше това, че съм непрекъснато изтощена, много тъжна и депресирана.

Тогава се „сблъсках” и с холистичната медицина и първото по рода си двугодишно обучение в България по Клинична нутрициология и натуропатия при Десислава Ангелова и се включих в него. През 2015 година се сертифицирах и като цветотерапевт по системата на Australian Bush Flowers Essences.

След направени изследвания разбрах, че имам понижена функция на щитовидната жлеза. От преди това знаех, че имам анемия.
Това беше повратен момент в животът ми и се вълнувах много, защото започвах да разбирам защо и как са се появили проблемите ми и осъзнавах, че мога да ги разреша. Лечението ми започна от промяна в храненето и за първи път от много години хапнах месо – домашно приготвено „телешко варено“. Оказа се, че страдам от недостиг на много хранителни вещества, които в последствие коригирах, чрез храненето си и допълнителен прием на нутриенти. Постепенно, чрез цялостна работа с тялото и емоциите си и с помощта на невероятното въздействие на цветните есенции, ставах все по-добре.
Първите промени, които забелязах у себе си тогава, след като следвах тази система, бяха – имах повече енергия и станах по-спокойна, точно за седмица се случи и аз бях УАУ. Не можех да повярвам. После постепенно станах по-концентрирана, още по-енергична и настроението ми ставаше все по-добро, депресивните ми мисля се разсейваха. След няколко месеца вече имах значително подобрение – ходех доста по-редовно до тоалетната и заради това и кожата ми стана още по-чиста и хубава, теглото ми се нормализира и килограмите станаха по-стабилни, функцията на щитовидната жлеза също се нормализира. Изчезна и постоянното чувство на тревожност, несигурност и вина. Станах по-уверена и се чувствах в пъти по-добре. Тази коренна промяна повлия всички сфери на животът ми. Всъщност от тогава не съм спирала да работя със себе си и всичко, което съветвам клиентите си да прилагат, съм приложила първо върху мен.

Февруари 2020 година се включих в допълнителен курс по Нутрициология, акредитиран от СУ, с преподавател Доц. д-р Нина Ламбаджиева. 

Скоро ще направя 36 години и никога преди това не съм се чувствала толкова здрава, спокойна и удовлетворена от живота си.
Абсолютно вярвам, че годините не са пречка за красотата и здравето на жената, защото на 24 се чувствах като на 60, а сега на 35 се чувствам по-жизнена от всякога. Пречка са нездравословните навици, неправилните модели на поведение и негативните мисливни нагласи, с които живеем и които ни карат да страдаме и да се саморазрушаваме.

Холистичният ми подход е обособен в цялостна система на работа, в която съчетавам възможностите на съвременната козметика с възможностите на холистичната медицина в посока правилно хранене, пречистване и хидратиране, снабдяване на тялото с липсващи нутриенти, работа със стреса и емоциите. И по този начин отговарям много по-всеобхватно на нуждите на клиентите ми.
Помогнала съм до момента на десетки хора да излекуват акне, да подобрят състоянието на кожата си и да се чувстват по-млади, по-енергични и да се справят със здравословни проблеми, които преди това, години не са успявали да преодолеят.
И сега съм отдадена да помогна на колкото се може повече жени да постигнат същото.

Кои са твоите клиенти?

В момента моят фокус е насочен предимно към жени с акне, вероятно точно като теб. Аз им помагам да се справят завинаги с акнето и да постигнат естествено чиста и здрава кожа.
Това обикновено са жени, над 20 години, които доста са се лутали, в опити да намерят правилното лечение, но са останали разочаровани. Те много пъти сами стигат до извода, че отношение към проблемите им имат храната, стресът, хормоните и че има по-дълбоки вътрешни причини. След като се запознаят с възможните решения, които предлага холистичния подход са силно мотивирани да направят необходимите промени, защото виждат реален изход.

Какво ще бъде, ако досега не си работила със случаи като моя?

Вярвам, а и практиката ми го доказва, че всеки случай е уникален, както и човекът, който седи срещу мен. Силата на холистичната медицина е точно в това, индивидуалният подход към всеки, с оглед цялото – физика, психика, емоции и ключът се крие с малките детайли. За това и холистичната медицина е изкуство.
Моята работа като козметик и холистичен терапевт се състои в няколко направления:

 1. Да разбера какво е накарало акнето да се отключи, кое възпрепятства тялото само да се справи и колко дълбок е проблемът. Това ще помогне и на теб да добиеш яснота, осъзнаване и спокойствие.
 2. Да ти помогна да направиш промени в начинът си на живот и в диетата си, за да задействаш изцелението отвътре навън. Да ти дам конкретни насоки и техники, ускоряващи процеса на лечение и вътрешен баланс. Да ти помогна да се освободиш от негативната представа за себе си, от обременяващи и саморазрушаващи емоции.
 3. Да помогна на кожата на лицето ти, да се изчисти и възстанови максимално бързо.
  За това и програмите ми са 6-месечни, период за който, чрез фокусирана и целенасочена работа, кожата да се изчисти и възстанови, а организмът да получи силен тласък към вътрешно здраве и баланс.

Какво те отличава от останалите?

За разлика от повечето специалисти, които лекуват акне, аз подхождам цялостно към проблема, не използвам нищо, което може да навреди, а точно обратното. Клиентите ми с радост установяват, че лекувайки кожата, получават много допълнителни ползи в здравен аспект – стават по-енергични и мотивирани, спят по-добре, подобряват увереността, концентрацията и настроението си и определено се справят по-добре с ежедневният стрес.
Отличава ме също това, че работата ми е насочена паралелно и към причините за появата на акне, което лекува акнето завинаги, но и към симптомите (пъпките и възпаленията), което значително допринася за бързото изчистване и възстановяване на кожата на лицето.
Аз самата не спирам да работя със себе си на физическо и психо-емоционално ниво. Постоянният ми стремеж да задълбочавам и обогатявам познанията си, да експериментирам, да анализирам и да не се задоволявам с посредствени резултати ми помагат да трупам богат личен опит, за да съм максимално полезна за теб и твоят проблем.

Какво се очаква от мен?

От теб се иска да се въвлечеш съзнателно в процеса, да въвеждаш промените, за които сме се разбрали, да следваш съветите и насоките ми. Естествено, аз ще съм търпелива и ще се съобразя с твоето темпо и индивидуалност, защото знам, че промяната не винаги е лесна. Но и ти трябва да знаеш, че колкото по-голям процент от програмата спазваш, толкова по-добри резултати ще получиш. И ако нещо си пропуснала, на следващата ни среща, отново ще проверя до къде си стигнала.
Но, не се стряскай. Когато започнем работа, с радост ще разбереш, че когато някои те държи отговорен за действията ти, си много по-склонна да действаш. И това ще те прави щастлива. 

Кои клиенти не са подходящи за холистичните програми?

Холистичните ми програми не са за хора, които очакват да получат вълшебното хапче или да намерят вълшебната козметика. Също така не са за хора, които са склонни да отлагат прекалено, да търсят извинение, да не спазват препоръките ми по която и да е част от програмата. Не работя и с хора, които подлагат на съмнение абсолютно всичко в подхода ми.
Ако си от този тип хора, най-вероятно няма да получиш полза от услугите ми и за това те съветвам да не инвестираш в моя програма и да не губиш времето си.
Моите холистични програми, може да не са за хора, които в момента са притиснати финансово.
Да, благодарение на тях, могат да бъдат спестени много средства, време и нерви, но все пак изискват инвестиция. Ако си в тази ситуация, те разбирам, защото и аз съм била в нея. В този случай, можеш да се възползваш от безплатните съвети и материали, които давам, следвайки фейсбук страницата или блога в този сайт. Това ще ти помогне да направиш първите стъпки и промяна в правилната посока.

Какво точно представлява цялостният (холистичен) подход, който използвам?

В моите холистични програми аз съм насочена към постигане на резултати за клиентите ми. Когато работя индивидуално с някого, най-общо това се случва в следните посоки:

 • Конкретни промени в храненето, които са съобразени със състоянието ти в момента.Храни, които да избягваш, защото влошават проблемите ти и лечебни храни, които да включиш в менюто си, за да помогнат на тялото ти да се балансира. Ще те науча как да структурираш храненето си, така че да не изпитваш вълчи глад, глад  за сладко и въглехидрати, да имаш много енергия, да не се подуваш и намалиш токсичността в тялото си.
 • Ще ти помогна да преодолееш емоционалният стрес. Ще работим в посока да преодолееш всички негативни емоции, които карат тялото ти да произвежда стресови хормони и заради, които понякога не можеш дори да спиш – срам, ниско самочувствие, вина, различни страхове, мъка, гняв, безпокойство, тревожност..За целта използвам невероятната сила на Австралийските Цветни Есенции.
 • Ще ти дам конкретни напътствие кои хранителни вещества да използваш, за да ускориш процеса на лечение на кожата си. Дефицитите в организма често са причина за недобрата му работа и благодарение на набавянето на липсващите нутриенти, много от придружаващите симптоми, за които нямаш обяснение, сами изчезват.
 • Ще ти дам конкретни техники, които са подходящи за теб в мометна (сух четков масаж например). Те ще помагат за по-бързото възстановяване на кожата ти отвътре навън.
 • Козметични процедури, които ще помагат за локалното и по-бързо възстановяване на кожата на лицето ти.
 • Насоки и съвети как да се грижиш за кожата си у дома, така че да я поддържаш здрава и красива във времето. Тук освен предложения за конкретни професионални продукти, ще ти дам и идеи за домашни „трикове“.
 • Ще ти покажа и мотивирам, че с правилен подход и промени, можеш да постигнеш желаните цели.

Работи ли тази холистична система?

ДА.
Последвайте линка, за да прочетете отзиви, на някои от клиентите ми.

Какви резултати мога да очаквам?

Отново ще кажа, че за да постигнеш дълготрайни резултати е необходимо да се въвлечеш съзнателно в процеса на лечение на акне, да имаш желание, да отделиш време и енергия, защото до голяма степен дългосрочните и постоянни резултати зависят от теб самата и от това, колко стриктно спазваш препоръките ми.
Кожата ти ще започне да се възстановява сравнително бързо (колко бързо зависи също и дали си избрала ИНТЕНЗИВНА, РАЗШИРЕНА или БАЗОВА програма), а запазването на кожата чиста, здрава и с добър вид занапред, зависи от това как и до колко си се ангажирала с необходимите промените.

Мога ли да се свържа с бивши или текущи твои клиенти, за да разбера от тях какво е да се работи с теб?

Абсолютно. Окуражавам те да прочетеш всички отзиви на мои клиенти ТУК. И след това може да пишеш по и-мейл на тези, от тях, които искаш да попиташ за допълнително мнение, за да разбереш какво те са получили от работата си с мен.

Аз искам да работя с теб, Ивайла. Какво е необходимо да направя?

Поздравявам те за решението ти да постигнеш чиста и красива кожа, използвайки холистичен подход. Радвам се, че ще работим заедно. Според това колко бързо искаш да видиш кожата на лицето си чиста от пъпки и възпаления, има три възможни програми, от които можеш да избираш. Продължителността на всяка програма е 6 месеца, като по време на тези 6 месеца, можеш да преминаваш от една програма в друга. Например възможно е да започнеш с ИНТЕНЗИВНА програма и след това да преминеш към РАЗШИРЕНА или БАЗОВА.

Всяка програма е 6 месеца и включва:

 • 6 Холистични Консултации
 • Изготвяне на хранителен план с вариации плюс насоки как да се структурират правилно храненията
 • Поетапно въвеждане на допълнителни хранителни вещества и билки (хранителни добавки)
 • Допълнителни техники, които подпомагат и ускоряват процеса на възстановяване и баланс на тялото
 • 6 Цветни есенции
 • Подкрепа по имейл и телефон
 • План за продукти за домашна грижа; Наръчник за Грижа за Кожата у дома; Наръчник за Борба с Пъпки; Списък за пазаруване плюс други помощни материали.

Разликата в отделните програми е брой и вид терапии, които са включени в нея. Разгледай ги и помисли коя от тях е най-подходяща за теб?

ИНТЕНЗИВНА програма
за жени, които искат разултатите да са видими за най-кратко време!

 • 12 АНТИ-АКНЕ ТЕРАПИИ

за третиране на проблемна кожа и акне, за въздействие върху петна и отстраняване на микро-комедони. Прекомерната секреция на мъжки хормони често води до свръх продукция на себум, който запушва порите, предизвиква възпаления, акне и пъпки. Това, което прави тази терапия различна от останалите терапии за акне е анти-андрогенният подход, който цели да балансира прекомерното количество хормони на ниво кожа, чрез ефективно комбиниране от специфични активни съставки.

* при необходимост в терапията се включва и ръчна екстракция!

 • 6 ВИТАМИННИ ТЕРАПИИ за СПОКОЙНА, ЧИСТА И БАЛАНСИРАНА КОЖА

Действие в 3 посоки:

 1. успокояване на възпалените подкожни пъпки, зачервената и раздразнена кожа
 2. намаляване дейността на алфа-тирозиназата (ензим отговорен за пигментацията)
 3. ускорено възстановяване на кожата от белезите, причинени от акне.
РАЗШИРЕНА програма
 • 12 АНТИ-АКНЕ ТЕРАПИИ

за третиране на проблемна кожа и акне, за въздействие върху петна и отстраняване на микро-комедони. Прекомерната секреция на мъжки хормони често води до свръх продукция на себум, който запушва порите, предизвиква възпаления, акне и пъпки. Това, което прави тази терапия различна от останалите терапии за акне е анти-андрогенният подход, който цели да балансира прекомерното количество хормони на ниво кожа, чрез ефективно комбиниране от специфични активни съставки.

* при необходимост в терапията се включва и ръчна екстракция!

БАЗОВА програма

 • 6 АНТИ-АКНЕ ТЕРАПИИ

за третиране на проблемна кожа и акне, за въздействие върху петна и отстраняване на микро-комедони. Прекомерната секреция на мъжки хормони често води до свръх продукция на себум, който запушва порите, предизвиква възпаления, акне и пъпки. Това, което прави тази терапия различна от останалите терапии за акне е анти-андрогенният подход, който цели да балансира прекомерното количество хормони на ниво кожа, чрез ефективно комбиниране от специфични активни съставки.

* при необходимост в терапията се включва и ръчна екстракция!

Добре, знам коя програма искам. Как да започна?

Чудесно! Хората, които са склонни да взимат решения без да се колебаят, често водени от интуицията си, постигат по-бързо своите цели. Ако усещаш, че аз съм човекът, който може да ти помогне, не губи време, а се свържи с мен, за да насрочим безплатна опознавателна среща. 
Обади се на 0878 87 55 73 или попълнете формата тук и аз ще се свържа с теб.  

На тази среща ще се запозная с твоя случай, ще отговоря на всички нови въпроси, които възникват, за да имаш пълна яснота. Ще ти представя по-детайлно холистичните програми и каква е инвестицията във всяка от тях.

Ако не съм готов да започна, как мога да следя нещата, които правиш, които все пак да ми носят полза?

Скоро ще имаш възможност да се абонираш за бюлетина ми и така ще можеш да получаваш информация за всички нови материали или безплатни бъдещи събития, които ще са ти полезни, за да добиеш по-ясна представа какво представлява акнето и как ефективно можеш да се справиш с него. До тогава можеш да следиш фейсбук страницата ми или блога в този сайт. 

Нека започваме..

В океана от информация е лесно да се заблудите кое е във ваша полза и кое ви носи вреди.
80% от жените се съсредоточават в това да намерят магическата козметика, която да им реши проблема с кожата. Също така не малка част от тях обикалят от специалист на специалист, харчейки стотици левове и губейки много времето, за да установят с разочарование, че класическите методи на лечение на акне и при тях не работят. За да намерите истинско решение, е необходимо да бъдете прозорливи и да погледнете на акнето под друг ъгъл – не като кожен проблем, а като проблем на целият организъм.

След нашата кратка първа безплатна среща ще научите повече и ще имате яснота относно вашето състояние – ще се запозная със случаят ви и ще ви дам възможни решения.

Заявете БЕЗПЛАТНА ОПОЗНАВАТЕЛНА СРЕЩА!